Vakantie in eigen tuin?

Vakanties in het buitenland zijn om te genieten, maar stel nou dat je zo’n fijne tuin hebt dat het voelt alsof je iedere dag of iedere avond na je werk even van het vakantiegevoel kunt genieten? Door je tuin te upgraden kun je nog meer genieten van een welverdiend rustmoment.

Maak een feestje van je tuin

Er zijn eigenlijk geen regels voor het indelen van je tuin, uiteraard vindt de één een bepaalde look and feel mooier dan de ander maar dat is een kwestie van smaak. Het gaat erom wat jij mooi vind maar ook praktisch vind. Heb je niet zulke groene vingers? Kies dan voor een kleine strook groen langs de tuin of wellicht een aantal mooie grote potten met planten? Wil je juist veel speelruimte voor de kinderen, plaats voor de BBQ of veel groen om mee te werken? Jij bepaalt hoe jouw tuin er uit komt te zien en welke functies het meest belangrijk zijn. 

Jouw ideale zomer tuin

Je hebt wellicht al een aantal ideeën in je hoofd wat je zou willen doen met de tuin. Hoe ga je dan het beste te werk?

  1. Maak een moodboard 
  2. Praat met een hovenier
  3. Denk aan vaste beplanting en bloeiers
  4. Speel met hoog en laag indeling
  5. Teken je plannen uit

De mooiste tuinmeubelen

Een belangrijk onderdeel van je tuin is het terras en de manier waarop je hiervan gebruik gaat maken, welke teunmeubelen wil je integreren? Houd je van de zon en lig je het liefst de hele dag te zonnen? Dan moet er genoeg ruimte zijn voor een ligbed. Wil je graag een grote eettafel kwijt om fijne etentjes te geven, houd er dan rekening mee dat er genoeg stoelen om heen kunnen staan. Je kunt het uiteraard ook combineren met een mooie loungeset en achter in de tuin een eet-gedeelte.

Doe heel veel inspiratie op

Misschien wel het belangrijkste is om goed inspiratie op te doen, dit kan zowel in binnen- als buitenland, tuincentra of televisieprogramma’s. Een tuin aanleggen of verbouwen is namelijk niet heel snel gedaan dus zorg ervoor dat je met het nieuwe tuinplan weer jaren vooruit kunt. Met de accessoires kun je inspelen op nieuwe trends maar het verplaatsen van een aantal bomen vergt iets meer voeten in de aarde. Het voordeel van tuinmeubel sets is dat je vaak tussen de sets kunt wisselen of aanvullen. Mocht je dus merken dat je liever in een lounge stoel plaats neemt kun je deze altijd aanvullen. 

Maak deze fouten niet

Zoals eerder benoemd is het altijd van belang om goede keuzes te maken als je de tuin gaan aanpassen. Hieronder vind je een aantal punten om op te letten voordat je echt van start gaat:

  • Vind een goed aangeschreven hovenier
  • Pas op met hele grote bomen
  • Groene vingers of een vijver of liever terras?
  • 80/20 beplanting, 80% basis beplanting en 20% bloeiers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *