Wel of geen makelaar kiezen voor de koop / verkoop van je huis?

Ga je onroerend goed kopen? Je vraagt ​​je misschien af ​​of het gebruik van volmachten een overblijfsel is uit vervlogen tijden. In theorie kan iedereen zijn eigen huis verkopen, maar in werkelijkheid is de situatie anders. Door het zelf te doen, kunnen de hoge commissies die door veel makelaars in rekening worden gebracht, worden verlaagd. 

In de meeste gevallen is het verkopen van uw eigen huis echter niet de juiste keuze. Op de lange termijn kan het uiteindelijk duurder zijn dan de commissie van de makelaar. Het kopen of verkopen van een woning is een grote financiële (en emotionele) klus. Ontdek waarom je dit idee moet overwegen om een ​​makelaar in te huren.

Betere toegang en meer gemak 

De fulltime baan van een makelaar is om een ​​brug te slaan tussen kopers en verkopers. Dit betekent dat hij of zij gemakkelijk toegang heeft tot alle andere eigendommen die door andere makelaars worden geadverteerd. Kopermakelaars en verkopersmakelaars werken meestal fulltime in de makelaardij, waardoor zij weten wat er moet gebeuren om tot overeenstemming te komen.

Wat doet de aankoopmakelaar? 

Als je bijvoorbeeld een huis wilt kopen, vindt een makelaar een huis dat aan uw criteria voldoet. Neem contact op met de verkoopmakelaar en maak een afspraak voor een bezichtiging van de woning. Koop je een huis zonder aankoopmakelaar, dan moet je zelf de overeenkomst ondertekenen. Dit kan vooral moeilijk zijn als je op zoek bent naar een huis om samen met de eigenaar te verkopen.

Als je een huis wilt verkopen 

Als je de woning zelf wilt verkopen, dien je persoonlijk de telefoontjes van alle betrokken partijen te beantwoorden, vragen te beantwoorden en afspraken te maken. Onthoud dat als je vaak belt of niet snel genoeg reageert, potentiële kopers dit waarschijnlijk niet serieus zullen nemen. Je kan ook een afspraak maken om snel naar huis te gaan, maar dan komt er niemand opdagen. 

Onderhandelen is moeilijk om zaken te doen 

Veel mensen houden niet van het idee om een ​​vastgoedovereenkomst via een makelaar te ondertekenen, ze vinden dat directe onderhandelingen tussen kopers en verkopers transparanter zijn, waardoor beide partijen hun eigen belangen beter kunnen behartigen. Dit kan waar zijn wanneer zowel de koper als de verkoper in een bepaalde transactie redelijke mensen zijn. Helaas is dit geen gemakkelijke relatie, dus makelaars zijn nog steeds essentieel.

Makelaars kunnen betere kortingen krijgen Wat als je als koper het huis leuk vindt, maar een hekel hebt aan houten lambrisering, ruige tapijten en rare oranje keukens? Als je met een makelaar werkt, kan je jouw minachting uiten voor de renovatievaardigheden van de huidige eigenaar en je vragen hoeveel het gaat kosten om het huis te upgraden. Voor zover je weet, heeft de moeder van de eigenaar de decoratie mogelijk zorgvuldig gekozen. In dat geval kan je makelaar in Zoetermeer jouw zorgen kenbaar maken aan de verkoopmakelaar. Als makelaar kan hij betere feedback geven zonder de huiseigenaar te beledigen omdat het minder persoonlijk is. 

Vastgoed vertegenwoordigt jouw belangen

Makelaars in onroerend goed kunnen ook de rol van slechterik spelen in de transactie, waardoor een betere deal wordt gegarandeerd. Houd er rekening mee dat verkopers aanbiedingen van potentiële kopers om welke reden dan ook kunnen weigeren. 

Een makelaar kan je helpen om voor jou op te komen in moeilijke onderhandelingen en om zaken soepel te laten verlopen, zodat ze niet te persoonlijk worden. Hierdoor kan je beter de woning krijgen die je wilt. Hetzelfde geldt voor verkopers, die harde makelaars kunnen gebruiken die hun belangen vertegenwoordigen zonder potentiële kopers af te persen die de prijs willen weten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *