Overwinteren in het buitenland

Dat je voor overwinteren per se naar verre buitenlanden moet, is echt een verkeerd idee. Natuurlijk zijn de Antillen, Caraïben en Azië heel aantrekkelijk, maar wel ver vliegen. Met een korte vlucht van een kleine 2,5 uur ben je in het stralende Portugal. Spanje is nog dichterbij. Een ideale locatie om een aantal weken of maanden de kou achter je te laten en te genieten van allerlei ander moois. In deze blog lees je meer informatie over goedkope vakanties naar Portugal en Spanje. 

Prachtig portugal

Onder andere voor het weer is een bezoek aan Portugal een echte aanrader. Langs de Zuidkust is het, terwijl wij in Nederland zitten te bibberen met temperaturen van zo’n -8, nu ongeveer zo’n zestien graden. Bibberen hoeft daar dus absoluut niet. Bij het inpakken van je koffer hoeft dus ook echt geen winterjas in je tas. Geniet van een frisse wind langs de kust die je door de zon verwarmde gezicht wat afkoelt.

Algarve

Met een bezoek aan de Algarve in Portugal heb je ruim de keuze uit allerlei verschillende steden en dorpen. Natuurlijk is het mogelijk om naar het toeristische Albufeira te gaan, maar de omliggende stadjes en dorpen zijn nog onontdekt en zodoende nog niet zo toeristisch. Ga richting de Spaanse grens en ga op zoek naar een mooie plek om te overnachten of boek een Fly&Drive. Zo leer je Portugal in een korte periode kennen want Corendon heeft een rondrit voor je uitgestippeld en hotels geboekt. Ideaal als je even wilt ontsnappen aan de koude temperaturen in Nederland.

Lissabon

Mocht je nieuwsgierig zijn naar een grote stad in een ander land dan is Lissabon een goed beginpunt voor je overwintering. Regel van hieruit verder je verblijf in de omgeving of reis af richting de Algarve. De warme temperatuur en het schijnen van de zon zijn hoe dan ook goed voor je humeur, voeg daar het heerlijke eten en de fijne wijnen aan toe en kom als herboren naar huis, na de winter. Overwinteren in Portugal is echt nog niet zo’n gek idee!

Kies voor goedkoop Spanje

Ook Spanje is een geweldige bestemming om te overwinteren. Voordelige regio’s zijn onder andere Andalusie en Costa del Sol. Hier is het zelfs in december en januari boven de 20 graden. Op die manier kom jij de winter wel door. Het leuke is dat hier ook veel andere overwinteraars zitten. Je kunt dus – wanneer je dat wil – contact zoeken met andere vakantiegangers. Bovendien is er in deze Spaanse regio’s van alles te doen. Met jouw eigen auto of een huurauto ontdek je de omgeving en geniet je van de prachtige natuur in Zuid-Spanje. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *