Koffer kopen? Waar let je op?

Als je op reis gaat, of dat nou voor zaken is, of voor vakantie, is het belangrijk om een goede koffer mee te nemen. Als je op zakenreis gaat met het vliegtuig zul je veelal een trolley bij je hebben, die gemakkelijk als handbagage kan worden meegenomen. Ben je langer van huis dan neem je meestal een reiskoffer mee. Er zijn veel verschillende koffers te koop. Voor je een koffer gaat aanschaffen zul je moeten nadenken waar je deze voor wil gebruiken. Zo kies je de beste koffer voor al jouw reizen.

Aankooptips koffer

Voor je een koffer gaat kopen let je als eerste op het volume van de koffer. Voor een stedentrip van een paar dagen heb je immers minder bagage nodig dan voor een luxe rondreis van een maand. Ten tweede kun je naar het materiaal van de koffer kijken. Er zijn verschillende types kunststof koffers. Sommige koffers zijn erg stevig, maar tevens erg zwaar. Als je bagage een maximaal gewicht mag hebben, zoals bij reizen met het vliegtuig, is dat een nadeel. Let er wel goed op dat de koffer gemaakt is van een stevig materiaal en niet snel stuk gaat, ook bij ruw gebruik.

Nog meer tips

Als je reist, is het handig om je bagage snel te herkennen. Daarom is het een goed idee om in plaats van een zwarte of donkergrijze Samsonite koffer, juist te kiezen voor een afwijkende kleur. Op de bagageband op het vliegveld zie je hem meteen. Het risico is ook kleiner dat iemand jouw koffer verwisselt voor de zijne. Denk je dat je je koffer regelmatig zelf moet vervoeren, dan zijn goede wielen noodzakelijk. Tenslotte is ook een goed slot op de koffer verstandig. Zo voorkom je dat iemand zomaar jouw koffer kan openmaken en je spullen eruit halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *