5x Tips voor het vinden van goedkope vliegtickets

Het vinden van tickets voor je vakantie kan nog best wel een opgave zijn. Ten eerste is het al fijn als je niet bent gebonden aan de schoolvakanties. Dit betekent namelijk dat je buiten het hoogseizoen op vakantie kan en de tickets ook nog eens stukken goedkoper zijn. Waar we vroeger massaal naar het reisbureau gingen voor de beste deals, is het nu stukken eenvoudiger om een hotel of vakantiehuis los te boeken van je vliegticket. Maar wanneer vind je nou de goedkoopste vliegtickets? Lees hier de vijf tips hoe jij de beste vliegtickets kunt scoren voor je volgende vakantie bestemming.

Tip 1: boek op het juiste moment

Een van de belangrijkste tips is een ticket te boeken op het moment dat dit ook het gunstigste is. Vroeger was dat voornamelijk door last-minute te boeken. Dit met het oog op de lege stoelen die de luchtvaartmaatschappijen op het laatste moment nog wilde vullen. Helaas geldt dit de afgelopen jaren niet meer. Daarnaast kan een vergelijker ook goed geld schelen door te kijken naar verschillende data en maatschappijen. Daarnaast is het ook goed rekening te houden met andere bijkomende kosten zoals een reisverzekering of annuleringsverzekering. Ga je vaker op vakantie dan is een doorlopende reisverzekering een goedkopere optie.

Tip 2: nieuwsbrieven, nieuwsbrieven en nieuwsbrieven

Een tip die veel mensen niet geloven is het inschrijven op een nieuwsbrief. Denk hierbij aan bepaalde vroeg verkoop deals, maar ook juist de last-minute deals. Verschillende airlines passen deze tactiek toe. Denk aan de KLM werelddeal weken of simpelweg de Emiraten sale.

Tip 3: alternatieve luchthavens

Een andere manier hoe je relatief veel geld kunt besparen is door te vliegen van alternatieve luchthavens. Denk hierbij aan vertrek vanuit bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel. Woon je in het Zuiden of Oosten van het land, dan zijn dit belangrijke luchthavens om mee te nemen binnen de overweging. Daarnaast kun je je vakantie niet te vroeg genoeg laten beginnen en boek bijvoorbeeld een dag van te voren een hotel.

Tip 4: maak gebruik van een overstap

Naast dat het kiezen van een budgetairline al veel scheelt, is het ook nog een mogelijkheid om te kiezen voor een vlucht met overstap. Denk hierbij voornamelijk aan de relatief langere vluchten naar Amerika of Azie. Zo kan je vlucht naar New York al gauw 200 euro schelen wanneer je een overstap maakt op IJsland. Ditzelfde geldt ook naar Azie met een tussenstop op bijvoorbeeld Dubai. Daarnaast een mooie reden om de Burj Khalifa te beklimmen.

Tip 5: kies een vakantiebestemming aan de hand van de prijs

Heb je nog geen bepaalde bestemming voor ogen? Dan is het ook een goed idee om te kiezen voor een bestemming aan de hand van de prijs. Zo kun je zelf bepalen hoe veel je daadwerkelijk wilt uitgeven aan een ticket. Ook dit kan verrassende uitkomsten bieden en je op de meest bijzondere plekken brengen.

Nu je de vijf tips voor het boeken van de goedkoopste vlucht weet is het belangrijk ook nog even te kijken naar zaken als een annuleringsverzekering en reisverzekering. Je weet namelijk nooit wat er zowel voor als tijdens de vakantie kan gebeuren. Heb jij al bedacht wat jouw volgende vakantiebestemming wordt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *