Waarom een vakantiehuis in Indonesië een must have is

Indonesië. Het land dat bekend staat om zijn culinaire hoogstandjes en culturele hoogtepunten. Je zou niet de eerste zijn die na zijn  rondreis Indonesië helemaal verkocht is. De bevolking is zo vriendelijk en geen enkel eiland van het land is hetzelfde, waardoor elke trip ernaartoe weer een gehele andere ervaring oplevert. Om daar een vakantiehuis aan te schaffen is daarom zo slecht idee nog niet en het biedt meerdere voordelen.

Verhuur
Tuurlijk het aanschaffen van een vakantiehuis is een hele investering, maar het kan vaak wel uit. Je moet het zien als een lange termijn investering, waarbij je naast eigen genot ook andere mensen er een groot plezier mee kunt doen. Zo kun je jouw huis verhuren aan andere vakantiegangers, zakenlui of aan de lokale bevolking. Dit biedt jouw dan eventueel wat extra inkomsten en zo wordt je huis dus optimaal gebruikt. Een win-win situatie dus!

Ken het land uit je broekzak
Doordat je daar nu een vaste basis hebt, wordt het ook veel gemakkelijker om vanuit daar je rondreis Indonesië voort te zetten. Je kan zo uitgebreid de tijd nemen om het land echt te leren kennen en verschillende plekken te bezoeken wanneer je daar bent. Bovendien, mocht je buren hebben, krijg je een betere inkijk in het dagelijkse leven daar en zul je daardoor de gebruiken en de mensen ook beter leren begrijpen.

 

De locatie
Om zoveel uit je vakantiehuis te halen en het minste risico te lopen, is de plek van het huis natuurlijk van belang. Prachtige locatie trekt meerdere huurders. Een paar plekken in Indonesië waar je een vakantiehuis zeker in de belangstelling valt is:

  • Ubud
  • Lovina
  • Pemuteran
  • Gili eilanden
  • Yogyakarta

Naast deze plaatsen zijn er natuurlijk veel meer plaatsen.  Het belangrijkste is dat jouw vakantiehuis zich in de buurt bevindt van een plaatsje waar veel bezienswaardigheden zijn of activiteiten te doen zijn. Dit maakt het voor vakantiegangers in ieder geval een stuk aantrekkelijker. Wil je juist meer verhuren aan zakenmensen en/of lokale bevolking? Dan is het handig om misschien een vakantiehuis te zoeken vlakbij de hoofdsteden, zoals Jakarta. Om hiermee toch ook nog wat vakantiegangers aan te trekken zou je bijvoorbeeld een dorpje vlakbij Jakarta kunnen doen, waar je nog de rust op kan zoeken. Zorg ervoor dat je huis ongeveer 10 tot 20 minuten lopen is van de centrale plekken. Dit maakt het voor veel mensen een stuk aantrekkelijker.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *