4 leuke doe-het-zelf tuin ideeën

Hou je niet van standaard tuindecoraties? Dan is het heel leuk om zelf leuke dingen te maken voor in de tuin. Hartstikke leuk om te doen, en ook nog eens veel goedkoper dan wanneer je het in de winkel koopt. In dit artikel geven we je 4 leuke doe-het-zelf tuin ideeën.

Creatief met pallets

Met pallets kun je heel veel doen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen Tuinbank maken. Dit is heel makkelijk. Je plaatst 2 keer 2 pallets op elkaar en maakt ze aan elkaar vast met schroeven. Dit is het zitgedeelte. Vervolgens maak je 2 keer 1 pallet vast aan het zitgedeelte, en je hebt de rugleuning. Gooi er wat fijne kussens op een je hebt je eigen tuinbank. Je kunt natuurlijk ook andere meubels maken zoals een tafel of een Loungestoel. Of je maakt een leuke plantenbak.

Bijzondere bloempotten

Er zijn verschillende gebruikte producten die je kan omtoveren tot bloempotten of plantenbakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oude autoband? Verf de band in een leuke, vrolijke kleur, leg hem op de grond en plaats er bloemen of planten in. Je kan de band ook ophangen.

Naast autobanden kun je ook een oude gieter gebruiken. Je kunt ze op de grond of in het gras zetten met leuke bloemen erin. Gieters kun je natuurlijk ook leuk ophangen aan een muurtje of in een boom.

Vogelkooitjes

Vogelkooitjes kun je ook goed gebruiken om je tuin wat op te leuken. Je hebt ze tegenwoordig in allerlei kleuren, soorten en maten. Je kunt ze bijvoorbeeld ophangen aan een muurtje, met wat vogelvoer erin. Het is vooral leuk om verschillende kleuren en maten met elkaar te combineren. Je zult zien dat het erg vrolijk staat.

Theekopjes

Een ander leuk idee is het gebruik van theekopjes als tuindecoratie. Je kunt ze ophangen in een boom met wat vogelvoer erin voor een leuk, vrolijk effect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *