Je woning een landelijke uitstraling geven

Het leek er even op dat het een tijdelijke trend zou zijn, maar inmiddels zijn woningen met een landelijke uitstraling al een aantal jaren zeer populair in Nederland. Blijkbaar zijn we het drukke leven in de Randstad beu en willen we rust en groen om ons heen. Maar rust en groene zorgen natuurlijk nog niet voor een landelijke uitstraling. Daarom geven we je in dit blogartikel een aantal inspirerende ideeën over hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw woning die gewilde landelijke uitstraling kan krijgen.

De tuin

De tuin speelt een belangrijke rol bij de uitstraling van je woning. Je wilt natuurlijk niet alleen tijdens de zomer een mooie groene plek hebben, dus is het aan te raden om een combinatie van verschillende soorten planten, struiken en bomen te planten. Zorg er daarbij voor dat de bloeimomenten verschillend zijn. Op die manier heb je in de nazomer en tijdens de koudere wintermaanden ook een mooie tuin. Een opvallend kenmerk van landelijke woningen, is dat er op de woning zelf ook groen groeit. Voorbeelden van planten die je op je woning kunt laten groeien zijn klimop en jasmijn.

De garagedeur

Landelijke woningen beschikken vaak over grote opvallende garages. Doordat ze zo in het oog springen, is het belangrijk dat ze bijdragen aan de landelijke uitstraling. Dat kun je realiseren door te kiezen voor openslaande deuren die van hout zijn gemaakt. Het is daarbij wel van belang dat je beseft dat dergelijke deuren om de zoveel tijd onderhoud behoeven.

Garagedeuren elektrisch maken

Ondanks dat (met name de wat oudere) garagedeuren vaak handmatig moeten worden geopend en gesloten, kun je de deur elektrisch laten maken door een garagedeurspecialist. Dergelijke bedrijven verkopen de motoren om de deur elektrisch te maken namelijk ook los. Wil je de garagedeur vervangen? Dan is het aan te raden om als eis te stellen dat de deur elektrisch bedienbaar moet zijn. Op die manier kun je namelijk vanuit je auto de deur openen en zo de garage binnenrijden. Dat is erg comfortabel!

Besluit je uiteindelijk om niet voor een openslaande deuren te kiezen, maar wil je wel de garage kunnen betreden zonder daarbij iedere keer de gehele deur te openen en te sluiten? Kijk dan eens naar een garagedeur met een loopdeur: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-met-loopdeur/.

Veranda’s

Wanneer je een landelijke woning hebt, wil je daar natuurlijk zoveel mogelijk van genieten en veel tijd buiten door te brengen, ook als het wat harder waait of als er wat regen valt. Daarom zijn veranda’s ideaal om aan je woning te bouwen. Je creëert op die manier een schaduwrijke plek in de zomer en in de overige maanden een plek waar je stukken minder last hebt van weer en wind.

Het interieur

Tot nu toe hebben het alleen maar gehad over de landelijke uitstraling aan de buitenkant van je woning, maar je hebt natuurlijk ook nog een interieur. Om het interieur een landelijke uitstraling te geven, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van boomstamtafels, vloerkleden, houten vloeren en robuuste stoelen.

Je ziet, als je je woning een landelijke uitstraling wilt geven, dan komt er nogal wat bij kijken. Ook de kosten zijn niet misselijk. Dus stel nu dat je het niet in een keer kunt financieren om je woning een landelijke uitstraling te geven, dan kun je het ook stapsgewijs doen. Bijvoorbeeld door eerst het interieur langzaamaan te vervangen en vervolgens rondom je woning stappen te ondernemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *