Tips voor een enerverende en ontspannen campervakantie

Een eerste campervakantie is hartstikke leuk, maar tegelijkertijd ook superspannend. Je gaat graag goed voorbereid op pad, want door pech stil komen te staan, daar zit je niet op te wachten! Bovendien wil je ook eenvoudig een fijne camping kunnen vinden om de nacht op door te brengen. Gaat je voorkeur uit naar een enerverende en ontspannen campervakantie? Met onderstaande tips gaat dit je ongetwijfeld lukken!

Stippel vooraf je route uit met de gewenste overnachtingsplekken

Ga je op campervakantie voor een periode van drie weken? Bereid je thuis goed voor door nu alvast de route uit te stippelen. Dit stelt je ook in de gelegenheid om je te oriënteren op de gewenste overnachtingsplekken. Houd er bij de planning rekening mee dat je zoveel mogelijk vroeg in de middag aankomt om een kampeerplek te kunnen bemachtigen. Uiteraard is het ook een optie om alvast vooruit te boeken.

Laat de camper voor aanvang keuren en nakijken

Net als bij de auto is het belangrijk om een camper voor aanvang van een vakantie na te laten kijken. Hoe zit het met het oliepeil en is er voldoende ruitenvloeistof aanwezig? Check ook de bandenspanning en laat ze eventueel controleren door een bandenspecialist. Zorg verder dat je minimaal één reserveband bij je hebt voor noodgevallen. Verklein de kans op calamiteiten tijdens je kampeervakantie door dagelijks een beperkt aantal kilometers te rijden.

Voorzie je camper van de juiste beveiliging

Campers zijn geliefd in het buitenland en worden daarom regelmatig gestolen. Een goede camperbeveiliging wordt door de meeste verzekeraars verplicht gesteld. Het inbouwen van een versnellingsbakslot helpt om diefstal tegen te gaan. Het slopen van je camper is niet nodig, maar besteed het inbouwen van een versnellingsbakslot wel uit aan een specialist in bus- en camperbeveiliging.

Neem contant geld mee en zorg voor een noodpakket

In Nederland kan je op de meeste plaatsen pinnen, maar dit is niet overal in Europa het geval. Neem daarom altijd contant geld mee op vakantie, ideaal voor kleine supermarkten tolwegen. Daarnaast komt kleingeld ook van pas bij water en elektriciteit op de camping. Verder is een noodpakket een aanrader. Dit pakket voorziet in de eerste levensbehoeften mocht je pech onderweg krijgen. Vul het noodpakket daarom met levensmiddelen die lang houdbaar zijn.

Kom in de vakantiestemming met je favoriete muziek

Een campervakantie staat misschien al jaren op je bucketlist en nu ga je die droom eindelijk verwezenlijken! Maak er daarom vooral een fijne ervaring van en dit start natuurlijk met een ontspannen en gezellige camperrit. Stel daarom je favoriete roadtrip playlist samen en geniet met je partner en kids van een fantastische kampeervakantie in binnen- of buitenland!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *