Waarom een dakrenovatie het leven makkelijker maakt

3

Een plat dak verdient de nodige liefde. Immers; platte daken staan elk moment van de dag bloot aan de elementen. Regen, vorst, volle zon, storm, het zijn allemaal elementen die na verloop van tijd invloed krijgen op de staat van je dak. Strenge vorst kan bepaalde delen beschadigen, maar een losgeslagen tak die tijdens een herfststorm op je dak valt, kan eveneens voor de nodige problemen zorgen. En mocht je dak inderdaad in kwaliteit achteruit zijn gegaan, dan is een goede dakrenovatie een uitstekend idee.

De kwetsbaarheid van een plat dak

Platte daken, en daken in het algemeen, hebben flink wat te verduren. Ze moeten je allereerst beschermen tegen regen, wind en kou, maar tegelijk worden ze zelf totaal niet beschermd. Er zit geen tentdoekje over een dak om ervoor te zorgen dat de regen er niet op kan vallen. Daken hebben het tientallen jaren constant te verduren en dat gaat na verloop van tijd effect hebben. Daken waar lange tijd niets mee is gedaan kunnen gaan lekken, wat weer een hele set nieuwe moeilijkheden met zich meebrengt. Lekkage zorgt er immers voor dat het water naar binnen komt en wie hier niet op tijd bij is, zal zien dat het overal gaat zitten. De bekende druppels op je vloer zijn nog niets in vergelijking met water dat in de dakconstructie gaat zitten en daar het hout gaat aanvreten. Wie dit te laat opmerkt, zal de hele constructie moeten vervangen en is hiermee nog veel verder van huis.

Onderhoud helpt

Wie zijn dak goed laat onderhouden, hoeft niet bang te zijn dat er opeens een ravage aangetroffen wordt door onopgemerkte lekkage. Als het dak een keer per jaar al een goede beurt krijgt, zal hij je probleemloos blijven beschermen tegen de elementen. Eventuele beschadigingen worden in een vroeg stadium opgemerkt, waarna ze ongedaan gemaakt worden en ze niet kunnen uitgroeien tot iets groters. Net zoals bij zoveel zaken is goed onderhoud de sleutel tot rust en zekerheid.

Renovatie maakt je dak als nieuw

Heb je je dak niet laten onderhouden, of betrek je een woning waar dit onderhoud niet heeft plaatsgevonden, dan kan je een dak aantreffen dat in slechte staat verkeert. Dit dak beschermt niet langer optimaal tegen regen en kan voor flink wat lekkage zorgen. Beschadigingen zijn niet goed behandeld en uitgegroeid tot iets veel groters en het enige dat nog een beetje redding kan bieden, is een volledige dakrenovatie. Door dit te laten uitvoeren heb je straks weer een dak dat volledig als nieuw is en de komende jaren weer precies kan doen wat het hoort te doen. Dakrenovaties gebeuren grondig en geven je rust, omdat je – als het eenmaal is gedaan – geen zorgen meer hoeft te hebben over de vervelende gevolgen van een beschadigd dak. In plaats daarvan weet je zeker dat je dak je beschermt en dat de elementen er voorlopig geen vat op zullen krijgen. En laat je dat dak ook nog eens goed onderhouden, dan ben je helemaal klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *