3 redenen voor het nemen van een keukeneiland

Tegenwoordig zie je het in bijna iedere keuken, een keukeneiland of kookeiland. Het is een eyecatcher in je interieur en heeft daarnaast ook een aantal voordelen. Twijfel jij over het opnemen van een keukeneiland in je nieuwe keuken? Lees dan snel verder. In dit artikel geef ik je namelijk 3 redenen voor het nemen van een keukeneiland. Als het aan mij ligt heeft ieder huis een keukeneiland.  

Meer werk- en opbergruimte

De eerste reden voor het nemen van een keukeneiland, en misschien ook meteen de belangrijkste, is het creëren van extra werk- en opbergruimte. Je kunt een keukeneiland zo inrichten als je zelf wilt. Zo kun je rondom kasten laten maken, maar je kunt er ook voor kiezen om één kant als bar in te richten. Ook kun je ervoor kiezen om op het eiland te koken, maar je kunt het ook puur als werkruimte gebruiken. In dit geval wordt het dan een soort keukenblok zonder spoelbak en kookplaat. Met zo’n extra keukenblok heb je in één keer toch een stuk meer ruimte om je spullen op te bergen en om te werken.

De keuken wordt een sfeervolle leefruimte

Een andere reden voor een keukeneiland is omdat je er een extra leefruimte mee creëert. Zeker wanneer je er een soort bar van maakt. Mensen kunnen dan gezellig bij je komen zitten, wanneer jij in de keuken bezig bent. Hierdoor wordt het koken ineens een stuk leuker en wordt de keuken de plek voor de gezelligste borrel avondjes. Ook is het ideaal om je kinderen te laten ontbijten terwijl jij in de keuken nog de laatste dingen opruimt. De keuken is niet meer een plek om alleen te staan koken, maar wordt echt een plek om samen te komen. 

Verbinding met de rest van de ruimte

Door het toevoegen van een keukeneiland wordt je keuken niet alleen een extra leefruimte, het zorgt er ook voor dat de keuken en de rest van de ruimte verbonden worden. Vaak wordt het keukeneiland zo neergezet dat je tijdens het koken uitzicht hebt op de rest van de ruimte. Hierdoor sta je dus niet ongezellig met je rug naar de rest van je gezin toe en kun je contact hebben met de mensen in de woonkamer. Ook handig als je kinderen in de woonkamer aan het spelen zijn en jij het avondeten wilt koken. Zo kun je ze de hele tijd in de gaten houden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *