Wanneer ga je op retraite?

Door de drukke tijd waarin we leven, kan het soms nodig zijn om tijd voor jezelf te nemen. Omdat je lichamelijk en geestelijk altijd maar bezig bent, kun je oververmoeid raken. Daardoor zou je op den duur in een burn-out terecht kunnen komen en dat is geen fijne gedachte. Om daarbij dan weer helemaal de oude te worden, heb je veel tijd nodig en zul je, onder begeleiding, weer aan jezelf moeten werken. Wanneer je merkt dat het allemaal niet meer zo goed gaat en je er de mogelijkheid voor hebt, is het verstandig om je een paar dagen of weken helemaal jezelf af te sluiten van de bewoonde wereld. Je gaat tijdens de retraite op zoek naar jezelf.

Wat is een retraite?

Bij een retraite kom je tot rust. Je kun je lichamelijk en geestelijk weer opladen. Ook kun je tijdens een retraite genieten, omdat je even niets hoeft te doen en alleen maar tijd voor jezelf nemen. Je vraagt aandacht voor jezelf om te weten te komen het eigenlijk met je gaat.

Wat zijn de kenmerken van een retraite?

Op de eerste plaats kun je een retraite alleen doen. Je gaat in de meeste gevallen naar een veilige omgeving waarbij, in groepsverband, volgens een vast programma wordt gewerkt. Je kunt er eten en meewerken aan de huishouding. Tijdens een retraite moet je geen gebruik maken van de sociale media waardoor je meer tijd overhoudt om met anderen in contact te komen. Tijdens de gevoerde gesprekken hoor je soms levensverhalen die je kunnen inspireren of ontroeren. Bij zo’n retraite ontmoet je vaak een nieuwe vriendin voor het leven. Je ontmoet tijdens een retraite weer jezelf en omdat je geen internet hebt, houd je meer tijd over om te genieten van de dagelijkse dingen in het leven. Je hoeft er niets en alles mag. Wil je op retraite om jezelf weer op te laden ga dan eerst op internet na waar je dat goed kunt doen. Na een retraite zul je gelukkiger en uitgerust weer thuiskomen, waardoor je meer van het leven zal kunnen genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *